tirsdag 15. november 2011

Sunne frokostlapper.

Siden det er lite som skjer på syfronten for tiden så tenkte jeg å reklamere litt for sunne frokostvafler. Jeg har to kresne barn og da er det spesielt prinsessa som er litt vanskelig å få til å spise av og til. Jeg kom over disse sunne frokostvaflene via Matpakkebloggen. Oppskrifta kommer fra Wenches kjøkken. I går lagde jeg dem på nytt. Dobbel porsjon. Og så stekte jeg dem i vaffeljernet. Jeg har kjøpt meg nytt dobbelt vaffeljern så det går både fort og greit. De ser ut som vanlige vafler men er skikkelig sunne. Jeg vil virkelig anbefale disse. Og ungene elsker dem. Til og med prinsesse vil-ikke. :-)

4 egg
ev 1-2 ts honning ev sukker
1/5 ts salt
2 dl havregryn
ca 200 g grovbakstmel eller en blanding av fint og grovt hvetemel
1 ts bakepulver eller natron
1/2 dl nøytral olje, for eksempel raps, solsikke- eller soyaolje
2 dl cottage cheese
ca 3 dl cultura eller yoghurt (melk)

Rør sammen alle ingrediensene til en glatt røre og la røren hvile ca 20 min. Jeg bruker stavmikser så får vi fjernet alle klumper (barn har ofte klumpallergi).

Stek lapper i en panne med belegg (da trenger du ikke bruke fett når du steker.)
En takke er også fin å steke lapper på.
Denne røren kan også brukes i vaffeljern.

1 kommentar:

  1. Jeg baker alltid litt grove vafler, med litt grov sammalt hvete, havrekli og havregryn blandet med hvetemelet.
    Og barna syns det er godt :O)

    SvarSlett